You are currently viewing מדוע עתיד העבודה עשוי להיות 'היברידי'

מדוע עתיד העבודה עשוי להיות 'היברידי'

מאז קוביד 19 נכנס לחיינו, עובדים ברחבי העולם התמקמו במקצבים של עבודה מרחוק. כעת, כשחברות מנסות להחליט את הדרך הטובה ביותר להתקדם עבור עובדיהן, ברור שעובדים רבים אינם רוצים להכניס את הג'יני לגמרי לבקבוק.

 

סקר במאי הראה כי 55% מהעובדים בארה"ב רוצים תערובת של עבודה בבית ובמשרד. בבריטניה, המעסיקים מצפים ששיעור עובדי הבית הרגילים יוכפל, מ -18% טרום-מגיפה ל -37% לאחר המגיפה. בסין, מומחית התעסוקה אלישיה טונג חזתה כי בעוד עשר שנים יהיה פיצול של 60/40 בעבודה במקום / מרחוק.

 

כרגע חברות מתנהלות בדרכים מגוונות. חלקם נתנו לעובדים אישור להמשיך לעבוד מרחוק עד 2021 לפחות. אחרים זיכרו את הצוות למקום העבודה בלוחות זמנים שונים ובקבוצות מדורגות. אחרים אחרים מותירים בידי עובדים בודדים להחליט היכן להתבסס.

 

אך עסקים ברחבי העולם מתחילים לחשוב גם על הטווח הארוך יותר, כולל דרכים חלופיות לבניית תקשורת עבודה ושעות כמו גם נוכחות פיזית. ומה שרבים מתכנסים אליו בתוך חוסר הוודאות המתמשך, אומר מרקו מינרוויני, חוקר עיצוב ארגוני בבית הספר למנהל עסקים INSEAD בסינגפור, הוא מודלים שונים של עבודה היברידית: שילוב של עבודה מרחוק עם עבודה משרדית.

 

איך עשויה להיראות עבודה היברידית

 

אמנם 'היברידי' הוא המפתח להבנת העתיד הגמיש יותר של העבודה, אך הוא כולל מערכות רבות ואפשריות. עבודה היברידית נוטה לכלול יותר חופש סביב מקום העבודה כמו גם היכן. זה בדרך כלל מעניק יותר אוטונומיה לעובדים כך שיתאימו לעבודה לאורך שארית חייהם, במקום לבנות חלקים אחרים ביום חול סביב שעות שנכנסו למשרד. באופן אידיאלי, זה הטוב משני העולמות: מבנה וחברותיות מצד אחד, ועצמאות וגמישות מצד שני.

 

נוהל מקובל של חברות היברידיות קיימות, שהואץ מאז תחילת המגיפה, הוא לקבוע ימים מסוימים לפגישות ולשיתוף פעולה במשרד, ולימים מרוחקים לעבודה הכוללת מיקוד פרטני. נוכחות פיזית עשויה להידרש לכיוונים, בניית צוות ופרויקטים, אך לא בהכרח לעבודה אחרת. "אנו מנסים להשתמש בימי עבודה ביתיים פחות לצורך הפעלות וידאו ויותר למשימות הדורשות ריכוז. משימה שעשויה להימשך מספר שעות במשרד עשויה להסתיים תוך שעה-שעתיים בלבד בבית ", אומר ברוך סילברמן, מייסד אתר הפיננסים האישי" המשקיע החכם ". החברה שלו, שממוקמת בלוס אנג'לס, השתלבה בחודש יוני. מצד שני, החברה שואפת לשיתוף וסנכרון בימים בהם העובדים מגיעים למשרד יחד.

 

חברות מסוימות הולכות רחוק יותר. חברת Kissflow, ספקית שירותי מקום עבודה דיגיטליים עם משרדים בארה"ב ובהודו, הציגה מודל עבודה מעורב בשם REMOTE +. זה משלב שלושה שבועות של עבודה מכל מקום עם שבוע עבודה של משרד. החברה מכסה את עלויות הלינה לשבוע המשרד, ומעודדת את העובדים לחזור הביתה בשאר הזמן.

 

בינתיים, משרד עורכי הדין בארלו בשיקגו, שהתרחק מעבודה משרדית במהלך המגיפה, שמר על משרדו מסיבות מעשיות; עדיין יש שם קבצים מבוססי נייר ישנים יותר וציוד מפתח. "חלק מהקבצים מכילים אלפי עמודי גילוי. אין שום סיכוי שהדפסנו את הדברים האלה בבית ", מסבירה עורכת הדין מריה בארלו. קומץ הצוות נכנס למשרד לפי הצורך.

 

המכון המוסמך לפיתוח כוח אדם, עמותה מקצועית בתחום משאבי אנוש, מאמין שרוב החברות ישמרו על משרדים פיזיים. עם זאת, השינויים מתרחשים, מכיוון שחלק מהחברות לא יסכימו לשמור על אותה כמות משרדים עבור מספר קטן יותר של עובדים.