אצות ים: המזון והדלק של העתיד?

אצות ים: המזון והדלק של העתיד?

סאנשיין פינה את מקומו לרוח ולגשם, כאשר סירת המנוע מצטנפת בפיורד באיי פארו.

 

"קצת סוער כאן," אומר אולבור גרגרסן. "נראה עד כמה נגיע לסירת הקציר."

 

עד מהרה נגיע למקום מוגן שבו הרים תלולים משקיפים למטה על מאות מצופים שמתנודדים בים.

 

"הם אוחזים בקו אופקי", מסביר מר גרגרסן, המנהל של אושן גשם אושן, יצרן אצות ים. "בכל מטר תלוי קו נוסף, ושם צומחת האצה."

 

שוברים גלים

מעוגנת לקרקעית הים, אסדת הטיפוח מורכבת מ- 50,000 מ '(164,000 רגל) חבלים דמויי סריג תת מימי, שנועדו לעמוד בתנאי ים קשים.

 

"המבנה הראשי נמצא 10 מטר למטה. בדרך זו אנו נמנעים מהגלים השברים הגדולים ביותר", הוא אומר.

 

למרות המיקום המרוחק של שטחי דנמרק בצפון האוקיינוס ​​האטלנטי, מר גרגרסן אומר כי המים העמוקים, העשירים בחומרים מזינים, מתאימים היטב לגידול אצות, עם טמפרטורה יציבה בין 6C ל 11C.

 

משרדו נמנה עם גל חוות אצות ים שקמו באירופה ובצפון אמריקה, וזאת בעקבות דרישה גוברת מצד תעשיית המזון ואחרים.

 

"יש לך ביומסה שיכולה לשמש למאכל ולהאכלה, ולהחליף מוצרים על בסיס מאובנים כמו חומר אריזה מפלסטיק", הוא אומר.

 

מיכון

אצות ים הן אצות שצומחות במהירות. הם מנצלים אנרגיה מאור השמש, ונוטלים חומרי הזנה ופחמן דו חמצני ממי הים. מדענים מציעים כי אצות יכולות להילחם בשינויי האקלים ולקזז את פליטת הפחמן.

 

יערות הגשם של אושן זכו לאחרונה במימון של משרד האנרגיה האמריקני להקמת מערכת דומה בקליפורניה, שם יש עניין בפיתוח ייצור אצות מתועשים לדלקים ביולוגיים עתידיים.

 

על סירת הקציר שולט הסקיף בזרוע מכנית המרימה קווים מהמים. האצות קצוצות בחינם וממלאות מיכלים. זו עבודה מהירה אבל מבולגנת. לאחר מכן השורות נותרות לצמוח מחדש. השנה ייבצרו כ 200 טון.

 

אך החברה הולכת וגוברת ומתכננת להכפיל את יכולתה השנה. זה עדיין לא מרוויח כסף, אבל מצפה בקרוב, אומר לי מר גרגרסן.

 

"אנו יכולים לראות כיצד נוכל להכין זאת, כיצד אנו יכולים להפוך זאת לפעילות יעילה בקנה מידה גדול באמת", הוא אומר.

 

"אין הרבה חברות שעושות זאת כעסק רווחי, אם בכלל."